Wat na verlies

Wie ben ik

Wat na verlies

Mijn naam is Patricia en ik ben geboren in 1972.
In 1993 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige. Al snel heb ik me gespecialiseerd als palliatief verpleegkundige.

Mijn aanvoelen van kinderen en jongeren is er altijd al geweest. Ik heb met heel veel plezier jaren begeleidingen gedaan als monitor. De kinderen die wat stiller waren of zich wel eens buiten de groep plaatsten, hebben altijd extra aandacht gehad. Ik vond het fijn om met hun te praten, bezig te zijn. In 2011 ging ik op zoek hoe ik meer kon betekenen voor kinderen en jongeren. Door deze zoektocht kwam ik bij de Bleekweide te Gent terecht. Eerst heb ik bij Lut Celie de opleiding verlies, rouw en emotionele pijn bij kinderen en jongeren gevolgd. Hier werd me duidelijk dat dit de weg is die ik wil bewandelen samen met de kinderen en de jongeren.

Mijn besluit stond vast en ik heb een meerjarige opleiding integratief verliescounselor kinderen en jongeren gevolgd. Deze heb ik afgerond in 2013 in de Bleekweide te Gent. In de opleiding staan (harts) verbinding, erkenning en in hun kracht gaan staan centraal. Wat zit er achter het signaal wat het kind of de jongere geeft?

Wat na verlies
Net als de Bleekweide vind ook ik het belangrijk dat we ‘anders’ durven kijken naar verlies en rouwsignalen van kinderen en jongeren. Kijken door een dubbele bril. Diagnoses en labels zijn niet het vertrekpunt.

Om me nog verder te verdiepen ben ik de opleiding kinderpsychologie en kindercoach aangegaan. Ook de opleiding “kindertekeningen lezen en begrijpen” van Evelien Ruijtenberg- van Campenhout is een mooie aanvulling.

2021 – 2022 is een jaar met nog meer verdieping.

In 2022 heb ik de opleiding integratief traumatherapeut afgerond bij AIHP De Pinte. Traumatherapie en psychosomatologie is meer verdieping van alle thema’s van kleine trauma’s en grote Trauma’s.

Meer veerkracht ontwikkelen bij kinderen en jongeren met het vriendenprogramma. gevolgd bij praktijk Mimosa die dit programma ontwikkeld heeft. Het kan individueel en in groep gevolgd worden.

In mijn leven heb ik veel ervaringen opgedaan die mij gemaakt hebben als mens die ik nu ben. Fijn om te zien hoe mijn puzzelstukjes steeds meer in elkaar vallen.

Als ik ergens voor ga steek ik er al mijn energie in. Ik sta open in het leven en mijn intuïtie laat mij niet vaak in de steek. Ik volg mijn gevoel, hierdoor blijf ik dicht bij mezelf.

Door mijn open en rustige houding hoop ik kinderen, jongeren en ouders de ruimte te geven om hun verhaal te doen. Het is belangrijk dat ze hun veilig en vertrouwd voelen bij mij.

Wat na verlies

Wat na verlies

Traumatherapeut Bree

Soezenstraat 1, 3960 Bree
info@praktijklichtpunt.be
0486/ 528 482